Oppdatering personvern, GDPR og teknologirett mv. (#2.2022)

Her er en oppsummering av noe av det siste innenfor personvern, GDPR, teknologirett mv. Nyhetsbrevet tar for seg bl.a.: Nytt fra Datatilsynet, retningslinjer for innsyn for registrerte, overføring til tredjeland og Schrems II, veileder på bruk av skytjenester fra det danske datatilsynet, Google Analytics og overføring til USA, bruk av berettiget interesse som behandlingsgrunnlag, cookies, stor og smått (men ikke mindre viktig)

Fortsett å lese Oppdatering personvern, GDPR og teknologirett mv. (#2.2022)

Google Analytics og overføring til USA

Som sikkert de fleste har fått med seg så har det østeriske datatilsynet, det franske datatilsynet (CNIL) og datatilsynet for EU-institusjoner (EDPS) – sistnevnte overfor EU-parlamentet (!) – funnet at Google Analytics (GA) medfører overføring av personopplysninger til USA og kan derfor være i strid med Schrems II-dommen fra EU-domstolen. Vårt Datatilsyn har uttalt at ulovlige verktøy, underforstått GA, må fjernes omgående, og det vil bli gitt gebyrer (bøter) i alvorlige saker. Google og andre mener imidlertid at det kan være lovlig å bruke GA – på rett måte.

Fortsett å lese Google Analytics og overføring til USA

Oppdatering personvern, GDPR og teknologirett mv. (#1.2022)

Her er en oppsummering av noe av det siste innenfor personvern, GDPR, teknologirett mv. Følg meg også på LinkedIn for fortløpende oppdateringer. 

Tidligere nyhetsbrev, og mulighet til å abonnere, finnes her (trykk «Subscribe»). Del også gjerne dette nyhetsbrevet med andre du tror kan ha nytte av det. 

Fortsett å lese Oppdatering personvern, GDPR og teknologirett mv. (#1.2022)

Vurdering av berettiget interesse – mal / skjema

Å vurdere om det foreligger grunnlag for behandling av personopplysninger etter GDPR artikkel 6 (1) bokstav f (“berettiget interesse”) er ofte en vanskelig øvelse. Det er også et krav om at det skal gjøres en vurdering som skal dokumenteres (dvs. normalt være skriftlig) i de enkelte tilfelle hvor berettiget interesse brukes som grunnlag for behandling.

Fortsett å lese Vurdering av berettiget interesse – mal / skjema

Oppdatering personvern, GDPR og teknologirett mv. (#7.2021)

Her er en oppsummering av noe av det siste innenfor personvern, GDPR, teknologirett mv. Følg meg også på LinkedIn og Twitter for eventuelle fortløpende oppdatereringer.

Tidligere nyhetsbrev, og mulighet til å abonnere, finnes her. Del også gjerne dette nyhetsbrevet med andre du tror kan ha nytte av det.

Fortsett å lese Oppdatering personvern, GDPR og teknologirett mv. (#7.2021)

Oppdatering personvern, GDPR og teknologirett mv. (#5.2021)

Her er en oppsummering av noe av det siste innenfor personvern, GDPR, teknologirett mv. basert på en del jeg har skrevet/delt innenfor personvern og teknologirett den siste tiden på LinkedIn og Twitter, samt en del annet nytt.

Tidligere nyhetsbrev, og mulighet til å abonnere, finnes her. Del også gjerne dette nyhetsbrevet med andre du tror kan ha nytte av det.

Fortsett å lese Oppdatering personvern, GDPR og teknologirett mv. (#5.2021)

Oppdatering personvern, GDPR og teknologirett mv. (#02.2021)

Her kommer en oppsummering av det siste innenfor personvern, GDPR mv. basert på en del jeg har skrevet/delt innenfor personvern og teknologirett den siste tiden på LinkedIn og Twitter, samt annet som ikke tidligere er delt. Tidligere nyhetsbrev og mulighet til å abonnere finnes her.

Fortsett å lese Oppdatering personvern, GDPR og teknologirett mv. (#02.2021)

Oppdatering personvern, GDPR og teknologirett mv. (#1.2021)

Nedenfor følger en del av det som jeg har skrevet/delt innenfor personvern den siste tiden på LinkedIn og Twitter, samt annet som ikke tidligere er delt. Det kan derfor være at du allerede har lest en del av dette, men da er nyhetsbrevet en ekstra sikkerhet for at du har fått med deg alt.

Fortsett å lese Oppdatering personvern, GDPR og teknologirett mv. (#1.2021)

Personvern i arbeidsforhold

Arbeidsrettspesialistene i Advokatfirmaet Storeng, Beck & Due Lund (SBDL) har kommet med en oppdatering av sin omfattende bok om arbeidsrett, som også har et kapittel om personvern og kontrolltiltak overfor arbeidstakere skrevet av Thomas Braut Svendsen.

Fortsett å lese Personvern i arbeidsforhold

Behandling av personopplysninger på grunnlag av berettiget interesse? Når er det lovlig?

Å behandle personopplysninger på grunnlag av den behandlingsansvarliges berettiget interesse er praktisk og et langt bedre grunnlag å håndtere enn f.eks. samtykke. Derfor er dette et «populært» grunnlag, men det er et komplisert grunnlag og ikke alltid så enkelt å vurdere om man kan bruke dette grunnlaget. Her er en oversikt over hvordan en vurdering av om «berettiget interesse» kan benyttes som grunnlag for behandling av personopplysninger.

Les mer og last ned