Sett eposter for sletting og lag slettepolicy i Outlook for å håndtere ustrukturerte personopplysninger

Ustrukturerte personopplysninger (dvs. personopplysninger som ikke er organisert etter navn eller andre kriterier, som personopplysninger i epost, dokumenter på filområder mv.) er en utfordring for pliktene etter GDPR.

Se artikkel om ustrukturerte personopplysninger her. 

Men visste du at Outlook har løsninger innebygd som kan gjøre det enklere å slette personopplysninger etter en tid? (I hver fall i nyere versjoner av Outlook som i Office 365.)

Ved å høyreklikke på eposter (eller en mappe), kan du sette epostene for sletting etter en viss periode, f.eks. ett år. Du kan også ha en egen slettepolicy på enkelte mapper, så alle eposter som er i mappen slettes fortløpende etterhvert som de har nådd en viss alder. Dette kan gjøre ryddejobben enklere når personopplysninger skal slettes.