Sett eposter for sletting og lag slettepolicy i Outlook for å håndtere ustrukturerte personopplysninger

Merk at denne artikkelen er mer enn ett år gammel, så det kan være endringer i regelverket som kan ha betydning for artikkelens innhold.

Ustrukturerte personopplysninger (dvs. personopplysninger som ikke er organisert etter navn eller andre kriterier, som personopplysninger i epost, dokumenter på filområder mv.) er en utfordring for pliktene etter GDPR.

Se artikkel om ustrukturerte personopplysninger her. 

Men visste du at Outlook har løsninger innebygd som kan gjøre det enklere å slette personopplysninger etter en tid? (I hver fall i nyere versjoner av Outlook som i Office 365.)

Ved å høyreklikke på eposter (eller en mappe), kan du sette epostene for sletting etter en viss periode, f.eks. ett år. Du kan også ha en egen slettepolicy på enkelte mapper, så alle eposter som er i mappen slettes fortløpende etterhvert som de har nådd en viss alder. Dette kan gjøre ryddejobben enklere når personopplysninger skal slettes.

Om forfatteren

Jan Sandtrø er advokat som bistår klienter i forholdet mellom juss og teknologi. Han har lang erfaring med teknologirett, herunder it-kontrakter og personvern. Jan Sandtrø kan kontaktes på jan@sandtro.no eller +4799731934.

Bruk gjerne artikkelen eller innhold i denne videre, men kun med henvisning til artikkelforfatteren (gjerne link til sandtro.no).

For å få oppdateringer abonner på varsler i menyen til venstre eller på LinkedIn ved å klikke her, og velg “Følg”.

Legg inn en kommentar