Personverninformasjon på Facebook-sider

I sommer avsa EU-domstolen en dom om behandlingsansvar for Facebook-sider, som fastslo at den som oppretter en Facebook-side har et felles behandlingsansvar med Facebook (se artikkel om dommen her).

Mange mente at dommen var merkelig, og det var/er vanskelig å se hvilken betydning dommen ville få. Det danske datatilsynet mente at man måtte inngå avtale om felles behandlingsansvar med Facebook (selv om jeg tviler på at noen har fått til å inngå slik avtale).

En virkning av dommen som imidlertid er anbefalt er at man informerer om hvordan personopplysninger behandles på Facebook-siden. En måte å informere om behandlingen er å omhandle behandlingen i personvernerklæringen på ens nettsider, som for bedriftens nettside. Det kan da f.eks. legges inn en link fra Facebook-siden(e) til personvernerklæringen. Facebook har nå gjort det enklere og strømlinjeformet det å legge inn en slik link.

Linken legges inn under “Om” under valgene for siden, og så “Rediger Retningslinjer for personvern” og så i boksen som kommer opp (se bilde under). 

Takk til Silje Marie Stokholm Nicolaysen for tips.

Om forfatteren

Advokat Jan Sandtrø er en uavhengig advokat som bistår klienter innenfor krysningsfeltet mellom juss og teknologi. Han har lang erfaring og omfattende ekspertise innenfor personvern, GDPR, kontrakter for programvare og leveranser, rettigheter for teknologi, digital markedsføring mv. Se mer her.

For oppdateringer, følg på LinkedIn eller Twitter

For bruk av innhold på disse nettsidene, se rettigheter.

Print Friendly, PDF & Email

Én kommentar til «Personverninformasjon på Facebook-sider»

  1. Tilbaketråkk: GDPR Facebook

Det er stengt for kommentarer.