Personverninformasjon på Facebook-sider

I sommer avsa EU-domstolen en dom om behandlingsansvar for Facebook-sider, som fastslo at den som oppretter en Facebook-side har et felles behandlingsansvar med Facebook (se artikkel om dommen her).

Mange mente at dommen var merkelig, og det var/er vanskelig å se hvilken betydning dommen ville få. Det danske datatilsynet mente at man måtte inngå avtale om felles behandlingsansvar med Facebook (selv om jeg tviler på at noen har fått til å inngå slik avtale).

En virkning av dommen som imidlertid er anbefalt er at man informerer om hvordan personopplysninger behandles på Facebook-siden. En måte å informere om behandlingen er å omhandle behandlingen i personvernerklæringen på ens nettsider, som for bedriftens nettside. Det kan da f.eks. legges inn en link fra Facebook-siden(e) til personvernerklæringen. Facebook har nå gjort det enklere og strømlinjeformet det å legge inn en slik link.

Linken legges inn under “Om” under valgene for siden, og så “Rediger Retningslinjer for personvern” og så i boksen som kommer opp (se bilde under). 

Takk til Silje Marie Stokholm Nicolaysen for tips.

Om forfatteren

Jan Sandtrø er advokat som bistår klienter i forholdet mellom juss og teknologi. Han har lang erfaring med teknologirett, herunder it-kontrakter og personvern. Jan Sandtrø kan kontaktes på jan@sandtro.no eller +4799731934.

Bruk gjerne artikkelen eller innhold i denne videre, men kun med henvisning til artikkelforfatteren (gjerne link til sandtro.no).

For å få oppdateringer abonner på varsler i menyen til venstre eller på LinkedIn ved å klikke her, og velg “Følg”.

Én kommentar til «Personverninformasjon på Facebook-sider»

  1. Tilbaketråkk: GDPR Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *