Nettside med Meta Pixel eller lignende? Følg med!

Har du nettside som bruker cookies eller tilsvarende som Meta Pixel og som da deler data med aktørere som Meta og Google? Bruk julen til å rydde opp!

Etter avsløringene om bruk av Meta Pixel som overfører detaljer om kunder og brukere av nettsider til Facebook og andre selskap hos Meta, varsler Datatilsynet at de vil ha tilsyn hos selskap som bruker slike løsninger.

Alle selskap som behandler sensitive opplysninger som helse, bør derfor tenke seg om minst to ganger før de fortsetter (og det bør være virkelig gode grunner for å fortsette med dette). Det er imidlertid ikke bare disse som bør tenke seg om og revurdere, siden Datatilsynet vil gå bredt ut uavhengig av bransjer og opplysninger. Men jeg tror (og håper) at de går etter de med sensitive opplysninger og/eller som behandler informasjon om sårbare grupper som pasienter og barn først.

Jeg tok for øvrig en rask sjekk på sider for psykologer, og etter ca. 10 minutters gjennomgang fant jeg 15 sider som bruker Meta Pixel. Dette er ikke greit! Det er ingen grunn til at psykologer bruker Meta Pixel (aldri sett en reklame for psykologer heller)…

Så rydd opp og helst fjern slik teknologi. Og helst før nyttår, så slipper dere tilsyn.

Det kommer for øvrig flere saker i media om bruk av Meta Pixel og lignende i romjulen og på nyåret. En del nettsider er allerede kartlagt, så følg med!

Her er cookiepolicy/samtykke fra en aktør innen helse. Informasjon om Facebook (som ikke er spesielt god, bl.a. ikke dekkende for overføring) finnes et stykke ned på de 14 sidene som man da må gå gjennom før man samtykker…

Se også LinkedIn-post her.